Dopad trendu udržitelnosti na Haute Couture a na luxusní oděvní značky - Kirschnerová, Alžběta; Zelený, Martin; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem trendu udržitelnosti posledních let na Haute Couture a luxusní módní značky. V teoretické části je objasněn termín Haute Couture a její pravidla v souvislosti s historickým vývojem oděvu. V další kapitole je představeno jedenáct luxusních značek, jejich historie, a především angažovanost jednotlivých společností v environmentálních a sociálních aspektech dopadu jejich obchodní činnosti na okolí. V praktické části je provedena vícekriteriální analýza hodnotící participaci vybraných luxusních oděvních značek v nejčastěji užívaných environmentálních praktikách.
Vedoucí práce: Martin Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses