Výzkum zákaznické spokojenosti společnosti ING Bank N.V. v České republice - Winter, Filip; Dvořáková, Michaela; Tahal, Radek, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato práce se zabývá výzkumem spokojenosti zákazníků s internetovým bankovnictvím společnosti ING Bank N.V. v rámci České republiky. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce shrnuje poznatky dosavadní literatury v oblasti spokojenosti zákazníka, měření spokojenosti zákazníka a také jejího vlivu na firmu. Stejně tak popisuje popularitu užívání internetového bankovnictví České republice v průběhu několika let a porovnává jeho podobu a funkce u různých komerčních bank. Praktická část práce užívá kvantitativní i kvalitativní metody výzkumu. Nejdříve byla měřena spokojenost a důležitost jednotlivých faktorů pomocí dotazníku. Poté byl realizován hloubkový rozhovor, jehož cílem bylo pochopit motivy respondentů při hodnocení v dotazníku a získat konkrétní návrhy pro zlepšení stávajícího systému. Praktickým přínosem práce je analýza celkové spokojenosti zákazníka a doporučení, na jaké faktory se zaměřit z pohledu jejich důležitosti i úrovně spokojenosti zákazníka. Na jejich základě jsou na konci práce vyslovena doporučení pro banku, kterými firma může zvýšit spokojenost svých zákazníků podle jejich přání.
Vedoucí práce: Michaela Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses