Porovnání individuálního podnikatele a společnosti s ručením omezeným z účetního a daňového hlediska - Červená, Klára; Zemánková, Aneta; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem každého podnikatele je maximalizace zisku. Aby mohl vytyčeného cíle dosáhnout, musí mít kromě odborných znalostí ze svého oboru také přehled o dalších právních a daňových předpisech, které se na něho vztahují a určitým způsobem mu ztěžují cestu k cíli. Jsou to právě oblasti účetnictví a daní, které dělají mnohým podnikatelům obrovské problémy, a neznalost dané problematiky jim komplikuje život. Tato bakalářská práce se věnuje účetnictví a daním u dvou nejčastějších forem podnikání v České republice, konkrétně u soukromého podnikání a u společnosti s ručením omezeným. Obsahuje jak základní právní vymezení obou forem podnikání, tak shrnutí nejvýraznějších rozdílů v oblasti účetnictví a daní, a v závěru demonstruje dané rozdíly na modelovém příkladu a zobrazuje modelové situace, podle kterých mohou podnikatelé optimalizovat výši daňových výdajů.
Vedoucí práce: Aneta Zemánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses