Vplyv stratifikačnej výrobkovej symboliky na spotrebné správanie - Skala, Michal (2020)
Táto bakalárska práca je zameraná na sledovanie vplyvu výrobkovej symboliky na spotrebné správanie. Cieľom práce je overiť ako výrobková symbolika ovplyvňuje spotrebné správanie a aké typy spotrebiteľov z Českej a Slovenskej republiky prikladajú výrobkovej symbolike veľkú váhu. Teoretická časť zahŕňa charakterizovanie motivácií spotrebiteľov a faktorov, ktoré ovplyvňujú rozhodovanie spotrebiteľa. V praktickej časti sú pomocou projektu MML TGI a vlastného výskumu skúmané vplyvy výrobkovej symboliky na spotrebné správanie a reakcie spotrebiteľov na vystavenie sa týmto vplyvom. Zistené informácie sú použité na modeláciu ideálneho spotrebiteľa podliehajúceho vplyvu výrobkovej symboliky.