Hodnocení atraktivity konceptů pro podnikání ve vesmíru - Sklenář, Michal; Svobodová, Ivana, 1969-; Andera, Michal, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá zkoumáním atraktivity konceptů vesmírného podnikání. Klíčové charakteristiky konceptů jsou zkoumány a hodnoceny pomocí schématu PRIME. Větší váhu v hodnocení pak na doporučení z Timmonsova modelu měly ekonomické aspekty a potenciál trhu. Práce je zaměřena na koncept pro vesmírný turismus a koncept zisku surovin z vesmíru. Oba zkoumané koncepty jsou hodnoceny převážně atraktivně s tím, že koncept pro zisk surovin z vesmíru je lehce lépe hodnocený než koncept vesmírného turismu.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses