Analýza finanční podpory filmových projektů Státním fondem kinematografie v letech 2013-2019 - Juklová, Zuzana (2020)
Tato práce se zabývá analýzou finanční podpory hraných filmů Státního fondu kinematografie v letech 2013–2019. První část vymezuje aktuální možnosti finanční podpory filmů vznikajících v České republice. Značný prostor je věnován instituci Státního fondu kinematografie, jakožto dominantnímu aktéru veřejné podpory. Druhá část analyzuje expertní posudky SFK s cílem zjistit aspekty kvalit projektů vedoucích k rozhodnutí o přidělení podpory. Výsledky informují o charakteristikách filmů, které o podporu žádají, a zároveň o kvalitách, pro které byla podpora udělena.