Efektivní metody přístupu k péči o hodnoty areálu Plaveckého stadionu Podolí - Haľková, Zuzana (2020)
Předmětem práce je Plavecký stadion v Podolí, jedinečná stavba české poválečné architektury, dodnes funkční a pro návštěvníky atraktivní areál s mnoha kulturními hodnotami. Popisuje historii areálu, jeho dosavadní vývoj včetně technických zásahů, představuje architektonickou hodnotu projektu a zakomponovaná výtvarná díla. Cílem práce je zjistit, jakými metodami je možné co nejefektivněji chránit kulturní hodnoty areálu, který není prohlášen památkou a jeho vlastník se při zásazích do stavby nemusí řídit pravidly památkové péče. Kvalitativní výzkum byl prováděn formou rešerší současné i dobové dokumentace a formou rozhovorů se zainteresovanými aktéry.