Efektivní metody přístupu k péči o hodnoty areálu Plaveckého stadionu Podolí - Haľková, Zuzana; Kouba, Vojtěch, 1983-; Chrást, Ondřej, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Předmětem práce je Plavecký stadion v Podolí, jedinečná stavba české poválečné architektury, dodnes funkční a pro návštěvníky atraktivní areál s mnoha kulturními hodnotami. Popisuje historii areálu, jeho dosavadní vývoj včetně technických zásahů, představuje architektonickou hodnotu projektu a zakomponovaná výtvarná díla. Cílem práce je zjistit, jakými metodami je možné co nejefektivněji chránit kulturní hodnoty areálu, který není prohlášen památkou a jeho vlastník se při zásazích do stavby nemusí řídit pravidly památkové péče. Kvalitativní výzkum byl prováděn formou rešerší současné i dobové dokumentace a formou rozhovorů se zainteresovanými aktéry.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses