Humanitární logistika a procesy jejího fungování - Jakešová, Magdaléna (2020)
Katastrofy každoročně zasáhnou stovky milionů lidí. Ať už se jedná o přírodou nebo člověkem zaviněné události, při humanitární pomoci je důležitá její logistika. Tato práce zkoumá nejen význam logistiky v humanitární pomoci, ale i různé faktory, které ji ovlivňují nebo jsou její součástí. Dále jsou rozebrány a zhodnoceny postupy při zemětřesení v Nepálu v roce 2015 a to konkrétně postupy Českého červeného kříže.