Analýza business modelu študentskej organizácie Diákhálózat – Študentská sieť - Leczkési, Zoltán (2020)
Cieľom práce je analýza súčasného business modelu študentskej organizácie Diákhálózat – Študentská sieť a návrh zmeny, aby svoju misiu mohla úspešne spĺňať v súčasnosti, ako aj v nasledujúcich rokoch. V práce sú uvedené tri nástroje, ktoré pomáhajú vizualizovať potrebné zmeny v business modelu. Samotný business model troch oblastí pôsobenia organizácie zobrazuje nástroj Social Lean Canvas. Na mapovanie záujmov stakeholderov bol použitý nástroj Value Mapping Tool, a sledovanie dopadu umožnila nástroj Reťazec dopadu. Použité nástroje sú vytvorené podľa odpovedí respondentov hlbokého rozhovorov, ktoré sa prebiehali so stakeholdermi skúmanej organizácie. V teoretickej časti sú dôkladne vysvetlené všetky nástroje a postupy a je uvedený popis civilného sektora. V praktickej časti okrem vymenovaných nástrojov je vypracovaná aj PESTEL analýza a sú obsiahnuté všetky podstatné informácie o organizácii Diákhálózat – Študentská sieť. Na záver práce sú výsledky zasadené do širšieho kontextu a sú uvedené odporúčané zmeny podľa autora práce.