Analýza business modelu študentskej organizácie Diákhálózat – Študentská sieť - Leczkési, Zoltán; Müllerová, Jana; Habrmanová, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cieľom práce je analýza súčasného business modelu študentskej organizácie Diákhálózat – Študentská sieť a návrh zmeny, aby svoju misiu mohla úspešne spĺňať v súčasnosti, ako aj v nasledujúcich rokoch. V práce sú uvedené tri nástroje, ktoré pomáhajú vizualizovať potrebné zmeny v business modelu. Samotný business model troch oblastí pôsobenia organizácie zobrazuje nástroj Social Lean Canvas. Na mapovanie záujmov stakeholderov bol použitý nástroj Value Mapping Tool, a sledovanie dopadu umožnila nástroj Reťazec dopadu. Použité nástroje sú vytvorené podľa odpovedí respondentov hlbokého rozhovorov, ktoré sa prebiehali so stakeholdermi skúmanej organizácie. V teoretickej časti sú dôkladne vysvetlené všetky nástroje a postupy a je uvedený popis civilného sektora. V praktickej časti okrem vymenovaných nástrojov je vypracovaná aj PESTEL analýza a sú obsiahnuté všetky podstatné informácie o organizácii Diákhálózat – Študentská sieť. Na záver práce sú výsledky zasadené do širšieho kontextu a sú uvedené odporúčané zmeny podľa autora práce.
Vedoucí práce: Jana Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses