Nelegálna činnosť na finančom trhu - Georgiev, Richard; Radová, Jarmila; Kučerová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Táto bakalárska práca sa, ako to už vyplýva z názvu, zameriava na rôzne formy nelegálnych činností, ktoré narušujú efektívnosť finančného trhu. Pre začiatok, práca vymedzuje fungovanie a funkcie finančného trhu a následne vymenováva najčastejšie formy nelegálnych činností. Ako prvú formu táto práca uvádza prania špinavých peňazí, ktorú postupne v práci rozvetvuje a špecifikuje. Financovanie terorizmu je považované za vážny problém finančného sektora, a preto sa jej táto práca venuje tiež. Potom sa práca presúva z odvrátenej strany finančného trhu na pôdu boja proti legalizácii príjmov z trestnej činnosti a venuje sa aj analýze efektívnosti ich boja. Ku koncu, práca zahŕňa odporúčania z radov finančných inštitúcií s cieľom zvýšiť efektívnosť inštitúcií finančného trhu v boji proti nelegálnym praktikám.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses