Evropský vlakový zabezpečovací systém ETCS a jeho implementace v České republice - Hrubý, Adam (2020)
Cílem této práce je přiblížit jednotný evropský vlakový zabezpečovací systém ETCS a následně proces implementace na české území. Tato práce rovněž zahrnuje lehký pohled na vývoj vlakových zabezpečovacích zařízení. Data byla zpracována převážně ze zdrojů Ministerstva dopravy České republiky a Správy železnic. Samotný systém ETCS z rozsáhlé knížky zaměřené přímo na ETCS.