Výběr vhodného druhu pohonu automobilu z pohledu ekologie - Novák, Radek; Zelený, Lubomír; Devera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tématem diplomové práce je problematika spotřeby paliva a emisí výfukových plynů osobních automobilů. V první části se věnuji vývoji a druhům spalovacích motorů. Následně pak členěním emisí výfukových plynů, limity vypouštěných emisí v minulosti a vyhlídkou do budoucnosti. Dále jsou v práci popsány základní principy hybridních a elektrických vozů. V druhé části se zabývám výběrem jednotlivých druhů motorizací na jednom modelu značky Mercedes-Benz, snažím se přiblížit využitou technologii a hlavní rozdíly jednotlivých motorů. Následně jsou pak jednotlivé motorizace porovnány na zkušební trase z hlediska celkové spotřeby paliva a množství vyprodukovaných emisí CO2. Cílem práce je výběr vhodné motorizace z pohledu ekologie. Všechny důležité poznatky a výsledky porovnání jsou uvedeny v závěru práce.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses