Lokální měna jako nástroj rozvoje ekonomiky Broumovska - Mrština, Tomáš; Kouba, Vojtěch, 1983-; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Předmětem práce je lokální měna a teorie peněz obecně. Popisuje historii a příklady fungujících lokálních měn ve světě i v České republice. Hodnotí dosavadní zkušenosti s českými lokálními měnami. Cílem práce je diskutovat vhodnost zavedení lokální měny v mikroregionu Broumovska. Kvalitativní výzkum formou hloubkových rozhovorů zkoumá názory odborníků i významných lokálních aktérů na možnost i formu doplňkové měny vhodné pro Broumovsko. V závěru práce shrnuje pozitiva i možná negativa, která by mohlo zavedení lokální měny na Broumovsku přinést.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses