Optimalizace výrobního procesu ve firmě Tkanička s.r.o. - Blažková, Martina (2020)
Tato práce se zabývá optimalizací výrobního procesu ve firmě Tkanička s.r.o. Cílem práce bude prozkoumání výrobního procesu ve firmě Tkanička s.r.o., který probíhá v hlavní výrobní hale a k ní přidružené části, ve které probíhá příprava na expedici. Práce hledá problémy ve výrobě, hledá jejich příčiny a zároveň i možná řešení. Řešení se navrhují tak, aby vedla k co největšímu snížení nákladů, maximálnímu využití pracovního potenciálu strojů i pracovníků a mohla tak přispět k dlouhodobému zvýšení prosperity společnosti. To vše za pomoci nástrojů provozního managementu, jako jsou SMED, TPM, OEE, JIT, JIS, FIFO, LIFO, Jidoka, Poka Yoke a další. V závěru je navrženo několik možných řešení či optimalizací, které povedou ke zvýšení výrobní produktivity a uspoření nákladů.