Využití influencerů v komunikačních strategiích kulturní instituce Centra současného umění DOX - Kudělková, Nikola (2020)
Bakalářská práce se zabývá komunikací Centra současného umění DOX na sociální síti Instagram a fenoménem influencer marketingu jakožto jedné z oblastí marketingu, které kulturní instituce využívají. Teoretická část se věnuje vysvětlení základních pojmů z oblasti influencer marketingu a marketingu kulturních institucí, nezbytně nutných pro potřeby práce. Na tuto část je navázáno přiblížením kulturní instituce DOX jako takové. Praktická část se skládá z rozboru kvalitativního výzkumu formou rozhovoru s respondenty, tedy s Jáchymem Klimkem, marketingovým manažerem Centra současného umění DOX, a rozhovoru s Jakubem Maříkem, specialistou v oblasti influencer marketingu. Na základě získaných poznatků je vytvořena SWOT analýza, z níž vycházejí doporučení pro aktivity Centra současného umění DOX. Nedílnou součástí této práce je i doporučení vhodných influencerů pro zefektivnění online aktivit Centra DOX. Práce si klade za cíl poukázat na potenciál využívání influencerů v online komunikaci kulturních institucí a doporučit online aktivity pro zefektivnění komunikace a zviditelnění instituce prostřednictvím influencer marketingu. Přáním autorky je pomoci tak Centru současného umění DOX v reálné praxi.