Nation branding : Komparace institucionálního zajištění v ČR a v Estonsku - Marešová, Hana (2020)
Bakalářská práce se věnuje konceptu nation brandingu a komparuje institucionální zajištění nation brandingu v České republice a v Estonsku. Teoretická část stanoví oblasti nation brandingu, aktéry nation brandingu a postupy při tvorbě brandingových kampaní. Teoretická část dále definuje indexy sloužící k měření image a síly značky národů. Praktická část se soustředí na přístupy k nation brandingu v České republice a v Estonsku. Práce využívá kvalitativního výzkumu založeného na analýze dokumentů a na případových studiích. Práce nejprve analyzuje institucionální zajištění a vzniklé brandingové koncepty v obou zemích zvlášť a následně provádí komparaci. Cílem práce je stanovení možností a mezí nation brandingu ČR ve vztahu k existujícím praktikám Estonska v této oblasti.