Nástroje pro strategické plánování malých a středních podniků - Korčák, Václav (2020)
Odborná literatura na téma nástrojů strategického plánování se typicky zaměřuje na velké podniky, zatímco malé a střední podniky jsou spíše opomíjeny. Cílem této práce je zmapovat současný stav literatury na téma nástrojů strategického plánování malých a středních podniků, zhodnotit tyto nástroje z hlediska jejich efektivity a určit, jaké nástroje jsou optimální pro malé a střední podniky. Metodou, která byla k tomuto účelu zvolena, je systematická literární rešerše. Výstupem práce je soubor doporučení strategických nástrojů pro jednotlivé fáze strategického plánování malých a středních podniků.