Miera korupcie a ekonomická výkonnosť - Jašík, Anton (2020)
Táto bakalárska práca je zameraná na mieru korupcie a ekonomickú výkonnosť krajín Vyšehradskej štvorky a Rakúska. Teoretická časť je zameraná na definovanie pojmu, metód merania, príčin a dôsledkov a všeobecne boju proti korupcií. Praktická časť bakalárskej práce je zameraná na regresnú a korelačnú analýzu, ktorá je aplikovaná na ukazovatele a indexy nami vybraných krajín. Okrem vzťahu medzi ekonomickou výkonnosťou a korupciou práca pokrýva aj vzťah medzi technologickou vyspelosťou v oblasti e-governance a korupciou a vzťahu medzi inováciami a korupciou. Medzi ukazovatele a indexy patrí HDP na obyvateľa v PPP, CPI, EGDI (E-Government Development Index) a GII (Global Innovation Index). Cieľom práce je zistiť vzťah a závislosť medzi ukazovateľmi.