Miera korupcie a ekonomická výkonnosť - Jašík, Anton; Soukupová, Jana; Breňová, Lubomíra, 1948-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Táto bakalárska práca je zameraná na mieru korupcie a ekonomickú výkonnosť krajín Vyšehradskej štvorky a Rakúska. Teoretická časť je zameraná na definovanie pojmu, metód merania, príčin a dôsledkov a všeobecne boju proti korupcií. Praktická časť bakalárskej práce je zameraná na regresnú a korelačnú analýzu, ktorá je aplikovaná na ukazovatele a indexy nami vybraných krajín. Okrem vzťahu medzi ekonomickou výkonnosťou a korupciou práca pokrýva aj vzťah medzi technologickou vyspelosťou v oblasti e-governance a korupciou a vzťahu medzi inováciami a korupciou. Medzi ukazovatele a indexy patrí HDP na obyvateľa v PPP, CPI, EGDI (E-Government Development Index) a GII (Global Innovation Index). Cieľom práce je zistiť vzťah a závislosť medzi ukazovateľmi.
Vedoucí práce: Jana Soukupová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses