Státní záruka při výpůjčkách uměleckých děl ze zahraničí - Zábranská, Alice; Prokůpek, Marek, 1987-; Janištinová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Bakalářská práce se věnuje systému státních záruk při výpůjčkách uměleckých děl ze zahraničí. Práce se zabývá mobilitou kulturních statků v mezinárodním měřítku a přináší shrnutí hlavních nástrojů, které jsou pro pohyb děl přes hranice důležité. Jsou zde popsány možnosti snížení nákladů na pojištění předmětů, způsob určování pojistné ceny děl a legislativní náležitosti, které Česká republika u zápůjček vyžaduje. Cílem práce je zmapování státních záruk v České republice a jejich praktické využívání při organizování výstav. Využívání státní záruky v praxi je popsáno v případové studii na Národní knihovně České republiky. Národní knihovna byla první organizací, která v České republice o státní záruku na svou výstavu žádala. Zároveň je i první, komu byla udělena. Práce mapuje celý proces žádání o záruku a jeho vliv na organizaci samotné výstavy.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses