Novodobé vlivy působící na leteckou dopravu - Chomová, Martina; Zelený, Lubomír; Sítora, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato práce zkoumá změny provozních výnosů deseti vybraných leteckých dopravců v návaznosti na čtyři vybrané novodobé vlivy působící na leteckou dopravu. Mezi tyto čtyři vlivy patří erupce sopky Eyjafjallajökull v roce 2010, uzemnění Boeingu 737 MAX v roce 2019, zvolení odchodu Velké Británie z Evropské unie v roce 2016 a vypuknutí pandemie onemocnění COVID-19 v roce 2020. Analýza provozních výnosů byla provedena metodou lineární regrese, došlo ke zjištění, že suverénně největší vliv na všechny zkoumané letecké dopravce měla pandemie onemocnění COVID-19 a celkově nejlépe se se všemi těmito vlivy vypořádal severoamerický letecký dopravce Southwest Airlines.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses