Vliv imigrační politiky České a Slovenské republiky na preference migrantů - Horák, Daniel; Macáková, Libuše, 1955-; Adámek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Migrace je jeden z nejvýraznějších politicko-sociálních fenoménů posledních několika let. Na státy jsou kladeny stále větší a náročnější požadavky v oblasti jejich migračních politik. Cílem této bakalářské práce bylo zjistit, zdali a případně jak moc může Česká republika a Slovenská republika svoji migrační politikou ovlivňovat imigrační toky do země. Kvantitativním výzkumem ve formě dotazníku bylo provedeno šetření na 306 imigrantech nacházejících se v České nebo Slovenské republice. Porovnáním, analýzou a komentováním výsledků šetření z těchto dvou zemí bylo zjištěno, že migrační politiky obou zemí nemají výrazný dopad na, pro danou zemi pozitivní, migrační toky. Co naopak migrační toky velmi výrazně ovlivňuje jsou makroekonomické ukazatele jako průměrná mzda či míra nezaměstnanosti.
Vedoucí práce: Libuše Macáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses