Freemium vs. Premium business model pro trh VPN - Pešíčková, Barbora; Přibil, Jiří, 1977-; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Cílem této diplomové práce je porovnání a zhodnocení freemium a premium business modelu pro trh VPN. Výstupem práce je stanovení výkonnějšího modelu pro daný trh, a to jak z pohledu příjmů, tak i z pohledu user experience. Závěry této práce jsou vyvozeny na základě testu provedeném na Avast SecureLine VPN, primárně tedy platné pro firmu Avast s širším zobecněním pro celý trh VPN. Práce uvádí do problematiky teoretickou částí o obou modelech, jejich výhodách a podmínkách k úspěchu. Praktická část je věnována trhu VPN, analýze konkurence a detailnějšímu představení Avast VPN. Práce využívá primárně dat získaných v uskutečněném AB testu, obohacených o názory uživatelů nabyté pomocí kvalitativního výzkumu.
Vedoucí práce: Jiří Přibil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses