Leasingové smlouvy podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví - Leová, Thi Lenka (2020)
Diplomová práce se zabývá implementací nového standardu IFRS 16 Leasingy a dopady nového standardu na vypovídací schopnost účetní závěrky a klíčové finanční ukazatele účetních jednotek. Diplomová práce se dělí na dvě části – teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá charakteristikou a druhy leasingových operací, úpravou leasingu dle původního standardu IAS 17 Leasingy, charakteristikou nového standardu IFRS 16 Leasingy a jeho možnými dopady. Praktická část se věnuje implementaci IFRS 16, kde byly aplikovány poznatky získané z teoretické části na reálné leasingové smlouvy.