Leasingové smlouvy podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví - Leová, Thi Lenka; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Peprníčková, Mariana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá implementací nového standardu IFRS 16 Leasingy a dopady nového standardu na vypovídací schopnost účetní závěrky a klíčové finanční ukazatele účetních jednotek. Diplomová práce se dělí na dvě části – teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá charakteristikou a druhy leasingových operací, úpravou leasingu dle původního standardu IAS 17 Leasingy, charakteristikou nového standardu IFRS 16 Leasingy a jeho možnými dopady. Praktická část se věnuje implementaci IFRS 16, kde byly aplikovány poznatky získané z teoretické části na reálné leasingové smlouvy.
Vedoucí práce: David Procházka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses