Strategická a finanční analýza firmy RED BULL ČR, s.r.o. - Ondrejková, Renáta (2020)
Tato diplomová práce se zabývá strategickou a finanční analýzou společnosti RED BULL Česká republika, s.r.o. za období od roku 2014 do roku 2018. Práce je rozdělena na metodickou a praktickou část. Metodická část popisuje základní principy strategické analýzy, podstatu a metody finanční analýzy. V praktické části je představena analyzovaná společnost a poté jsou aplikovány jednotlivé metody. Závěr práce obsahuje celkové zhodnocení finanční situace společnosti.