Zajišťovací příkazy ve správě DPH a jejich efektivnost - Juriga, Dominik (2020)
Bakalářská práce se zabývá velmi diskutovaným tématem v posledních letech, a to jsou zajišťovací příkazy, které s novelizací zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, z roku 2012 začaly být nadužívány. Práce porovnává vývoj vydaných zajišťovacích příkazů v letech 2013 až 2019 a jejich efektivitu. Nejdříve jsou ale popsány pojmy spojené se zajišťovacími příkazy, například daňové úniky, opatření proti daňovým únikům a zajištění daní. Dané data jsou vyhledávána z oficiálních dat Finanční správy a menší část z tiskových zpráv Daňové Kobry.