Zajišťovací příkazy ve správě DPH a jejich efektivnost - Juriga, Dominik; Zídková, Hana; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce se zabývá velmi diskutovaným tématem v posledních letech, a to jsou zajišťovací příkazy, které s novelizací zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, z roku 2012 začaly být nadužívány. Práce porovnává vývoj vydaných zajišťovacích příkazů v letech 2013 až 2019 a jejich efektivitu. Nejdříve jsou ale popsány pojmy spojené se zajišťovacími příkazy, například daňové úniky, opatření proti daňovým únikům a zajištění daní. Dané data jsou vyhledávána z oficiálních dat Finanční správy a menší část z tiskových zpráv Daňové Kobry.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses