Analýza dopadu novelizovaných pravidel IFRS pro leasingy na účetní závěrky nájemců - Tamašeková, Patrícia; Vašek, Libor, 1978-; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu novelizovaných pravidel pro vykazování leasingu podle IFRS, které jsou v platnosti od 1. ledna 2019. Je také zaměřená na dodržení požadavků standardu při přechodu a první aplikaci IFRS 16 v účetních výkazech nájemce. Práce se zaobírá dopadem novelizovaných pravidel na účetní výkazy nájemců, kteří dosud vykazovali část leasingů v podrozvaze, což vedlo ke zkreslené představě o finanční situaci společnosti. V práci je proveden výpočet finančních ukazatelů, které jsou aplikací nového standardu IFRS 16 ovlivněny. Nakonec je skutečný dopad standardu na účetní výkazy nájemců srovnán s očekáváním Rady pro mezinárodní účetní standardy.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses