Ekonomické krize a faktory signalizující jejich vznik. Lze predikovat příchod ekonomických krizí? - Sova, Jan; Čermáková, Klára; Máslo, Lukáš Augustin, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Tato bakalářské práce se zabývá analyzováním proběhlých krizí, komparacíindikátorů minulých ekonomických a finančních krizí, nalezením možnýchvhodných indikátorů pro predikci vzniku krizí a následně je pomocíekonometrického modelu posouzeno, zdali je možné příchod krizí signalizovat.Hlavní hypotézou je, že index cen akcií je pozitivně korelovaný s hrubýmdomácím produktem. Vedlejší hypotézou je, že index cen nemovitostí je pozitivněkorelovaný s hrubým domácím produktem. Obě hypotézy jsou potvrzenyekonometrickým modelem za sledované období pro Českou republiku, Spojenéstáty americké, Francii a Nizozemsko.
Vedoucí práce: Klára Čermáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses