Zdanění influencerů - Barochová, Tereza; Tepperová, Jana; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Práce se zaměřuje na zdanění příjmů specifické skupiny uživatelů internetu, kteří jsou z různých důvodů tzv. vlivnými uživateli. Součástí práce je identifikace příjmů, analýza jejich zdanění a následné zjištění jejich povědomí v této oblasti. První kapitola se zabývá online marketingem, sociálními sítěmi z obecnějšího pohledu a následuje stručný popis nejznámějších sítí používaných v současnosti. Ve druhé části  je vysvětlen samotný pojem influencer, druhy příjmů vlivných uživatelů a představení populárních představitelů. Třetí a čtvrtá kapitola obsahuje aplikaci daňových zákonů  na situaci influencerů. Poslední kapitola ukazuje grafické zpracovaní odpovědí získaných skrz dotazník. Výsledkem mé bakalářské práce je identifikace typického influencera na základě dotazníkového šetření, zjištění jejich znalostí v oblasti daní  a následná aplikace daňových zákonů.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses