Devizová a kurzová politika a jejich vliv na stabilitu měny (příklad České republiky) - Kohoutová, Petra; Mandel, Martin, 1962-; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce se především zaměřuje na devizovou a kurzovou politiku a jakým způsobem pak tyto politiky ovlivňují stabilitu měny. Tématem se zabývá na konkrétním případu České republiky. Teoretická část vymezuje základní pojmy související s měnovou politikou a uvádí čtenáře do problematiky z historického hlediska. Nejprve je historie rozebrána z hlediska devizové politiky. V té se zabývá vývojem směnitelnosti koruny a stabilitě kurzu a konkrétními případy měnových krizí. Dále je rozebrána z hlediska politiky kurzové, kde se zabývá devizovými intervencemi, jaký je jejich vliv na měnový kurz a jeho stabilitou a jakým způsobem tyto intervence dopadají na rozvahu a výsledovku České národní banky.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses