Analýza zastoupení a míry spolupráce klíčových aktérů rozvoje venkova v rámci Místních akčních skupin v České republice - Vrkoč, Jaroslav; Pělucha, Martin, 1980-; Kouřilová, Jana, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu struktury členských základen všech Místních akčních skupin v České republice z pohledu identifikace míry zastoupení veřejného, respektive soukromého sektoru. Dále jsou analyzovány činnosti a postupy MAS. Cílem práce je verifikace hypotézy: Členské základny MAS v ČR stále fakticky tvoří především veřejný sektor a v porovnání s programovým obdobím 2007–2013 nedošlo k zásadní změně ve struktuře zastoupení klíčových aktérů rozvoje venkova. Z provedené analýzy vyplynula v současném programovém období 2014–2020 falzifikace hypotézy, jelikož průměrně v členských základnách MAS převažují zástupci soukromého sektoru. Dále jsou identifikovány krajské disparity z pohledu struktury členských základen MAS. Práce je obohacena o řízené rozhovory s 10 představiteli MAS.
Vedoucí práce: Martin Pělucha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses