Analýza souběhu zaměstnání a studia u studentů VŠE Praha v roce 2019 - Kolář, Adam; Rotschedl, Jiří, 1982-; Steiner, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Bakalářská práce zpracovává současný trend souběžného studia a zaměstnání. V teoretické části je nejprve rozebrán trh práce samotný s důrazem na studenty a dále vysokoškolské vzdělání. Je vysvětleno, proč je na studium pohlíženo jako na investici a zmíněna jsou také čísla pracujících studentů dle Eurostatu. Pro praktickou část je naprosto stěžejní dotazníkové šetření. Výzkum je prováděn na Vysoké škole ekonomické v Praze mezi studenty bakalářského stupně studia. Celkem je dotazník vyplněn 139 studenty, kteří nebyli vyloučeni první připouštěcí otázkou. Daří se zjistit, že studenti bydlící bez rodičů mají vskutku vyšší náklady, ovšem hradí je z největší části rodiče, nikoliv studenti, neboť oproti respondentům bydlícím u rodičů mají jen nepatrně vyšší výdělky. Dále se ukazuje, že čím více času studenti věnují práci, tím méně času věnují škole a tím jsou jejich studijní výsledky horší.
Vedoucí práce: Jiří Rotschedl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses