Návrh vzdělávacího kurzu základů ekonomiky pro veřejnost - Vrbová, Diana; Krpálková-Krelová, Katarína; Berková, Kateřina, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem diplomové práce je vytvoření projektu vzdělávacího kurzu a realizace experimentální výuky ekonomiky formou microlearningu prostřednictvím sociální sítě Instagram. V teoretické části je vysvětlena koncepce celoživotního vzdělávání a učení, jsou zde charakterizováni účastníci vzdělávání a lektor a jsou popsána teoretická východiska projektu vzdělávací akce. Dále je mezinárodně srovnána účast na dalším vzdělávání, jsou identifikovány některé bariéry, které účast na dalším vzdělávání znemožňují. V závěru teoretické části jsou popsány vybrané vzdělávací trendy včetně microlearningu. Praktická část je zaměřena na tvorbu návrhu vzdělávacího kurzu Ekonomika pro život. Hlavním cílem výzkumné části je zjistit didaktickou efektivnost výuky ekonomiky formou microlearningu ve vzdělávání dospělých. Výzkumné metody jsou: experimentální výuka, nestandardizovaný didaktický test, dotazník a řízený polostrukturovaný rozhovor. Výsledky výzkumu ukázaly, že microlearning je vhodnou formou pro výuku ekonomiky ve vzdělávání dospělých. V závěru jsou uvedeny některé návrhy a doporučení, které se týkají online vzdělávání, například vytvoření online databáze výukových materiálů, které lze bezprostředně využít.
Vedoucí práce: Katarína Krpálková Krelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses