Finanční analýza společnosti NOPEK, a.s. pro finanční řízení - Salfický, David (2020)
Cílem bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti NOPEK, a.s. za období let 2014-2018 a navrhnout doporučení pro finančního řízení. Analýza je zpracována na základě veřejně dostupných informací. Práce se rozděluje do třech částí. Metodická část představuje obecné informace o finanční analýze a definuje vybrané ukazatele a metody aplikované v další části práce. V praktické části je zpracována komplexní finanční analýza společnosti doplněná o bonitní model a SWOT analýzu. V závěrečné části se nachází souhrnné zhodnocení výsledků finanční analýzy a návrhy doporučení pro finanční řízení.