Syndrom vyhoření u pedagogů na obchodních akademiích - Stehlíková, Kamila (2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku syndromu vyhoření u pedagogů na obchodních akademiích. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je teoretická, která vymezuje pojmy syndromu vyhoření, příznaky, příčiny, fáze, vyhoření v pedagogické profesi, prevenci a léčbu. Druhá část je praktická a zabývá se výzkumem zaměřeným na pedagogy na obchodních akademiích pomocí MBI dotazníku. Její cílem je zjistit míru vyhoření zkoumaného vzorku v závislosti na kraji, ve kterém se nachází a také v závislosti extroverze nebo introverze. Výsledky analyzovat a určit, jaká skupina je ohroženější.