Syndrom vyhoření u pedagogů na obchodních akademiích - Stehlíková, Kamila; Vacínová, Tereza; Holečková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku syndromu vyhoření u pedagogů na obchodních akademiích. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je teoretická, která vymezuje pojmy syndromu vyhoření, příznaky, příčiny, fáze, vyhoření v pedagogické profesi, prevenci a léčbu. Druhá část je praktická a zabývá se výzkumem zaměřeným na pedagogy na obchodních akademiích pomocí MBI dotazníku. Její cílem je zjistit míru vyhoření zkoumaného vzorku v závislosti na kraji, ve kterém se nachází a také v závislosti extroverze nebo introverze. Výsledky analyzovat a určit, jaká skupina je ohroženější.
Vedoucí práce: Tereza Vacínová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vzdělávání v ekonomických předmětech [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses