Analýza fiskální efektivnosti a vlivu investiční pobídky na zaměstnanost - Forbelská, Nicola; Slintáková, Barbora; Kubátová, Květa, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou investičních pobídek na území České republiky. Cílem práce je fiskálně analyzovat investiční pobídky. K dosažení cíle byla vytvořena cost-benefit analýza čerpající z dat zveřejňovaných v účetních závěrkách a odhadu odvodů z mezd, které vystupují jako výnosy veřejných rozpočtů. Na základě porovnání výsledků 38 firem se investiční pobídky jeví jako fiskálně efektivní nástroj.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses