Zdanění sdílené ekonomiky - Hospodka, Jakub (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou zdanění sdílené ekonomiky s důrazem na oblast sdíleného bydlení. Cílem práce je poskytnout komplexní rozbor jednotlivých aspektů sdílené ekonomiky, její velikosti a zejména důsledků pro daňovou administrativu. Součástí práce je i kvantitativní analýza možných daňových výnosů z oblasti sdíleného bydlení v Praze, výpočet možné daňové mezery a odhad ztrát v důsledku koronavirové pandemie v roce 2020.