Finanční gramotnost a úroveň její implementace ve středním odborném vzdělávání - Škodová, Nikola (2020)
Diplomová práce se zabývá vzděláváním v oblasti finanční gramotnosti na středních školách v České republice. Cílem práce je popis, analýza a vyhodnocení úrovně finančních znalostí žáků středních škol. Diplomová práce se skládá ze dvou částí, kdy první teoretická část vysvětluje pojmy finanční gramotnosti a zhodnocuje současný stav finanční gramotnosti v České republice na základě podkladů, které jsou uvedeny v seznamu použité literatury této práce. Stěžejní částí práce je vlastní průzkum finanční gramotnosti mezi studenty středních škol formou dotazníku a srovnání úrovně vědomostí mezi zúčastněnými školami.