Finanční gramotnost a úroveň její implementace ve středním odborném vzdělávání - Škodová, Nikola; Krpálek, Pavel; Krpálková-Krelová, Katarína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá vzděláváním v oblasti finanční gramotnosti na středních školách v České republice. Cílem práce je popis, analýza a vyhodnocení úrovně finančních znalostí žáků středních škol. Diplomová práce se skládá ze dvou částí, kdy první teoretická část vysvětluje pojmy finanční gramotnosti a zhodnocuje současný stav finanční gramotnosti v České republice na základě podkladů, které jsou uvedeny v seznamu použité literatury této práce. Stěžejní částí práce je vlastní průzkum finanční gramotnosti mezi studenty středních škol formou dotazníku a srovnání úrovně vědomostí mezi zúčastněnými školami.
Vedoucí práce: Pavel Krpálek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses