Projekt SEPA a jeho aplikace - Kopecký, Filip (2020)
Zaměřením bakalářské práce “SEPA a jeho aplikace“ je integrace plateb v eurech. V práci je uveden historický vývoj a základ právní úpravy v souvislostí s přeshraničními platbami. Práce dále vysvětluje princip fungování a podstatu řízení projektu SEPA a jednotlivých SEPA schémat i iniciativ. Poslední část práce obsahuje analýzu nedávného a budoucího vývoje instantních SEPA plateb s ohledem na komparaci zkušeností se zavedením instantních plateb v jiných zemích.