Analýza fungování a principy investování prostřednictvím ETFs - Konečný, Pavel (2020)
Tato diplomová práce se zabývá dynamicky rostoucím sektorem burzovně obchodovaných fondů. Jejím cílem je definování investičních doporučení pro drobné investory na základě analýzy konkrétních instrumentů i celkového trhu burzovně obchodovaných fondů. Výsledkem rozličných metod představených v metodologické části práce je zjištění, že vybrané enviromentální a sociálně uvědomělé alternativy investování jsou výhodnější než klasické instrumenty. Dále jsou v práci analyzované způsoby vytváření fondů a definované trendy pasivního kolektivního investování.