Analýza fungování a principy investování prostřednictvím ETFs - Konečný, Pavel; Bouček, Karel; Vyletelka, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce se zabývá dynamicky rostoucím sektorem burzovně obchodovaných fondů. Jejím cílem je definování investičních doporučení pro drobné investory na základě analýzy konkrétních instrumentů i celkového trhu burzovně obchodovaných fondů. Výsledkem rozličných metod představených v metodologické části práce je zjištění, že vybrané enviromentální a sociálně uvědomělé alternativy investování jsou výhodnější než klasické instrumenty. Dále jsou v práci analyzované způsoby vytváření fondů a definované trendy pasivního kolektivního investování.
Vedoucí práce: Karel Bouček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses