Dopady digitalizace na trh práce v České republice, výchozí období 2010-2019 : příležitost, nebo riziko? - Tořínský, Ota; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vondrovic, Robert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práce analyzuje dopady digitalizace na trh práce v České republice v sledovaném období 2010 – 2019. Digitalizace je celospolečenský fenomén a výrazně se dotýká také trhu práce, kde výrazně mění požadavky především na stranu nabídky práce. V sledovaném období došlo k neočekávané události v podobě pandemie onemocnění COVID-19. Cílem práce je vyhodnotit dopady digitalizace na trh práce a navrhnout hospodářská doporučení, která budou negativní důsledky tlumit. Testovaná hypotéza práce je následující: „Pracovní síla v České republice není na změny v kontextu digitalizace vhodně připravena.“ Práce dochází k závěru, že digitalizace představuje pro český trh práce riziko a testovaná hypotéza byla potvrzena, kritickým místem připravenosti pracovní síly je především nízká úroveň soft skills. Práce rovněž dochází k závěru, že pandemie urychlí proces digitalizace, což však rizika zesílí. Na základě provedené analýzy byla navržena hospodářská doporučení v oblasti vzdělávání.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses