Vliv optimalizace pracovního kapitálu na hodnotu podniku - Svatová, Ivana (2020)
Cílem této diplomové práce je zkoumat vztah mezi optimalizací pracovního kapitálu a hodnotou podniku. Teoretická část diplomové práce se skládá z rešerše studií zabývajících se vztahem mezi pracovním kapitálem a hodnotou podniku. Praktickou část diplomové práce tvoří propočet ocenění vybraného podniku po optimalizaci pracovního kapitálu ve dvou variantách. Jako výchozí ocenění bylo zvoleno ocenění podniku Dr. Oetker, v rámci kterého byla stanovena tržní hodnota podniku k 1.1.2018. Důležitou částí této diplomové práce je stanovení prognózy pracovního kapitálu podniku, která bude založena na optimalizovaném pracovním kapitálu. V poslední části práce je zpracováno ocenění podniku Dr. Oetker a je vyčíslena změna hodnoty podniku oproti výchozímu ocenění.