Vliv optimalizace pracovního kapitálu na hodnotu podniku - Svatová, Ivana; Rýdlová, Barbora, 1976-; Jablonský, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této diplomové práce je zkoumat vztah mezi optimalizací pracovního kapitálu a hodnotou podniku. Teoretická část diplomové práce se skládá z rešerše studií zabývajících se vztahem mezi pracovním kapitálem a hodnotou podniku. Praktickou část diplomové práce tvoří propočet ocenění vybraného podniku po optimalizaci pracovního kapitálu ve dvou variantách. Jako výchozí ocenění bylo zvoleno ocenění podniku Dr. Oetker, v rámci kterého byla stanovena tržní hodnota podniku k 1.1.2018. Důležitou částí této diplomové práce je stanovení prognózy pracovního kapitálu podniku, která bude založena na optimalizovaném pracovním kapitálu. V poslední části práce je zpracováno ocenění podniku Dr. Oetker a je vyčíslena změna hodnoty podniku oproti výchozímu ocenění.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses